Älskad

När Gud ser på dig tänker han: ÄLSKAD. Åh, vad jag älskar mina barn!
När vi tänker på oss själva ser vi alla fel och brister. Det som vi tycker definierar oss är alla våra svagheter och brister. Där vi kommer till korta. Där vi ser fel ut eller beter oss fel. Det är sällan livet är på topp. Vi är alltid medvetna om våra brister. Jag vet att det finns undantag. Det finns män (och kvinnor?) som aldrig tänker såna här tankar. 
Guds perspektiv är dock ett helt annat. Ta en av dina brister och håll fram den inför Gud. Vet du vad hans svar är? ÄLSKAD. 
Ta nästa brist och håll fram den inför Gud. Vet du vad han säger? Jo, du har rätt: ÄLSKAD. 
Nu kanske du till och med vågar dra fram din ALLRA sämsta ovana och hör och häpna. Hans svar är fortfarande - ÄLSKAD. 
Du är ÄLSKAD!! Det finns inget som kan förändra det. 
Det som kan förändras är dina ovanor och hur du ser på dig själv. 
En människa som känner sig totalt älskad börjar sakta förändra sitt sätt att se på sig själv. De stora hålen i livet blir mindre och mindre. Du blir mer och mer uppfylld av Guds kärlek och närvaro när du tar emot hans kärlek och låter den verka i ditt liv. 

Det står i 1 Joh 4:18 att rädsla inte finns i kärleken utan den fullkomliga kärleken driver ut rädslan. Rädsla hör ihop med straff, och det straff vi är rädda för är människors dömande blickar eller sociala bestraffning av oss. Utfrysning eller att folk undviker oss för att vi inte beter oss efter normen. 

Vi styrs mycket mer av sociala normer än vi tror. Som Kristi efterföljare är vi fria. Om nu sonen har gjort er fria är ni verkligen fria står det i Joh 8:36. Jag tror inte att kristenheten i Sverige ännu har smakat på den fulla frihet som Jesus pratar om eftersom vi fortfarande är styrda av världens normer och sociala koder. 

Jag längtar efter en frihet för Guds folk där vi kan visa världen vad en verklig frihet är. Att vara fri att älska andra, att våga blomma ut i sin fulla personlighet och potential. Skratta högt. Gråta med dem som gråter. Visa kärlek till människor som ingen kan förstå hur de kan vara värda kärlek. Gå en extra mil med våra ovänner. 

När kristneheten i Sverige reser sig upp på detta sätt då kommer vi att få världens ögon på oss och människor kommer att bli intresserade av den person som ligger bakom allt det här - JESUS. 

Jag avslutar med Ps 139:14 och en fin bild på min syster. På hennes halsband står det ÄLSKAD i blindskrift!
"Jag tackar dig för att jag är så underbart skapad. Ja, underbara är dina verk, min själ vet det så väl."
(null)

‭‭




RSS 2.0