Bära frukt

"När de dagen därpå gick från Betania blev han hungrig. På långt håll såg han ett fikonträd som hade gröna blad, och han gick dit för att se om han skulle finna något på det. Men när han kom fram till trädet fann han inget annat än blad, för fikonens tid var inte inne. Jesus sade till trädet: "Aldrig mer ska någon äta frukt från dig." Hans lärjungar hörde det."
‭‭Mark 11:12-14‬ ‭
Det här fikonträdet utgav sig för att vara blomstrande och fruktbärande eftersom fikonkarten kommer före bladen. I tron att det här trädet var frukt gick Jesus fram till det eftersom han var hungrig, men det fanns ingen frukt. Även om fikonen inte skulle ha varit helt mogna så skulle de ha varit ätbara vid den här tiden på året. 
Trädet var inte fruktbärande så Jesus förbannade trädet och det kommer aldrig mer att bära frukt. 
På samma sätt är det med det kristna livet. Vi behöver vara fruktbärande. Det här trädet hade gröna blad vilket signalerade att det också finns frukt. Hur lätt är det inte att vi utåt sett lever det kristna livet. Vi går till kyrkan och är med i lovsången men när vardagen kommer så tar de värdsliga omsorgerna överhanden så att vi glömmer den övernaturliga dimensionen i våra liv. En naturlig del i det kristna livet är att bära frukt. Jesus kräver inte mer av oss än det vi kan ge. Av det här trädet förväntade han sig omogna fikon, men likväl fikon. 
Jesus förväntar sig frukt från oss alla. 
Låt inte djävulen stjäla den frukt du kan bära i tanken att det lilla jag har är så lite. Det är just det lilla vi kan bära fram till Gud som han vill ha, låta honom ta hand om det och sedan låta det växa till. 
Det viktiga är inte att vi gör stordåd för Jesus. Han har har redan gjort ett stordåd. Det han vill ha är ett mjukt och formbart hjärta som vill lyfta fram sig själv till honom för att ära honom och ha en vilja att vara med och utbreda hans rike. 

(null)





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0