Maria och Maria

Maria, Jesu moder och Maria Magdalena. Två namn med olika klang. Maria den rena jungfrun och Maria Magdalena som har ett brokigt förflutet. 

Vem av dem är värdigast att ta emot Guds rike? Båda, eftersom det inte beror på egen prestation eller förmåga att få ta emot Guds rike. Det är enbart Jesu förtjänst att vi kan umgås med Gud. 

Vi kan fila på våra liv och försöka att leva så fint som möjligt, men det är inte det som räknas. Det som räknas är att vi säger ja till Guds erbjudande om ett evigt liv. Att vi inser vår otillräcklighet och oförmåga att frälsa oss själva. 

Det fina livet kan vara ett hinder för Gud eftersom det är vårt jag som är i centrum. Jesus vill vara centrum i våra liv. Han vill att vi ska vara beroende av honom och inte förlita oss på vår egen kraft, vår egen styrka, våra egna tillgångar och våra vänner. 

Lämna allt och följ mig, säger Jesus. Han vill göra oss till människofiskare. Hur ska vi kunna fiska människor när det är vårt eget varumärke vi försöker marknadsföra. "Fina Susanne," nej, bort det. Hellre galna Susanne som går med Gud och gör det Gud vill att jag ska göra. 

(null)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0