Att blomma

Blommor som trivs växer och blir större. Blommor som trivs väldigt bra där alla gynnsamma förutsättningar finns får blommor, även de växter som vi knappt tror kan få blommor, som kaktusar. Då är det desto roligare när det händer. 

Samma sak med vårt andliga liv. Vi behöver bra förutsättningar för att kunna blomma. Vi behöver en stabil bas i Jesus, Guds ord, som är vår näring. Vi behöver vatten; gemenskap med den helige Ande. Vi behöver sol; Guds kärlek som värmer upp oss och gemenskap med andra troende syskon. Fungerar allt det här då kan vi bära en frukt som blir bestående och som har ett evighetsvärde. 

(null)

Har du tänkt på att när vi köper blommor i affären så är de helt "perfekta" men när de kommer in i ett hem så faller blommorna (oftast) av efter ett tag och en del blad kan vissna. Antagligen för att de är uppdrivna hårt med mycket näringsrik jord och sprejade med kemikalier för att bli fina. 
På samma sätt kan vi "pimpa" oss själva på ett konstgjort sätt. Fina kläder, smink, fina håruppsättningar osv. Fast bibeln säger att det är den inre människan som är det viktigaste: "Er prydnad ska inte vara yttre ting som konstfulla håruppsättningar, påhängda guldsmycken eller fina kläder, utan hjärtats fördolda människa med den oförgängliga skönheten hos en mild och stilla ande. Det är mycket dyrbart i Guds ögon." (1 Petr 3:3-4‬)
När omständigheterna blir svåra kan det bli precis som med blomman som kommer hem från affären, att vi inte klarar att hålla upp den yttre fasaden. Så varför satsa på en yttre fasad? Låt hellre den inre skönheten stråla ut. 
Men att ha vårdade kläder och ett vårdat utseende gör att evangeliet inte kommer på skam. Vi är Kristi representanter på jorden och den doft och skönhet vi sprider på jorden kan göra att människor får upp ögonen för Jesus. Men jag tror inte att människor går på en yttre fasad. De ser om skönheten från Jesus är äkta. De ser om det är något som kommer från ditt hjärta. 

(null)

Vi får sprida Jesu doft här på jorden: "Vi är en Kristi väldoft inför Gud bland dem som blir frälsta och bland dem som går förlorade:" (2 Kor 2:15)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0